Extramaterial till Teaterrepubliken öppnar apotek

Sen igår har jag trivts väldigt bra med tanken på extramaterial. Men samtidigt så vill jag inte lägga ut för mycket om Teaterrepubliken får barn innan spelperioden är över. Det kan ju döda lite av upplevelsen för er som ännu inte sett den.

Därför kommer nu Extramaterial till Teaterrepubliken öppnar apotek istället. Först har vi en idolbild. Jag har döpt den till ”Pontus och Erik 2 – Från akassa till föräldrapeng”. Väldigt internt ja, det kan extramaterial få vara. Men det är alltså en liten flört med det dramat i dramat som finns i Teaterrepubliken öppnar apotek.
Det som jag själv tycker är roligast med bilden är att den tagen redan 2007. Alltså drygt tre år före jag visste att jag skulle skriva ett drama där Torbjörn och Jörgen skulle spela kärleksparet.

På bilden ser vi alltså Torbjörn Lindberg, Jörgen Thorsson och min son Fransson Svensson. Fotade i Berlin.

Sen har vi också en kärleksdikt. Som heter just Kärleksdikt.
Behovet av den uppstod i föreställningen när vi för första gången skulle klippa från vår presentation av företaget Apoteksrepubliken till dramat Pontus och Erik. Många har påpekat problemet med att tala allvar när man befinner sig i en ironisk sammanhanget. För oss var det väldigt svårt eftersom vi undvek att använda ironisk ton i presentationen. Vi litade helt på att publiken kunde läsa sammanhanget och hörde att själva texten var skruvad. Och då kunde vi inte signalera att vi blev allvarliga genom att byta till en seriös ton. Därför dammade jag av den här texten och placerade den som inledning till Dramat. För att signalera till publiken att vi nu skulle hamna någon annanstans än i skojet.
Jag skrev den till en kusins bröllop 2005 har sen låtit den dyka upp i diverse olika sammanhang. Men det var först i Apoteket den hamnade helt rätt. Och eftersom den hamnade rätt, är den förbrukad och kan lika gärna erbjudas en större publik i bloggform.

KÄRLEKSDIKT

Vad ska jag göra med min kärlek till dig?
Ska jag binda dig ett hus av rosor där vi alltid kan bo?
Ska jag tatuera en bild av dig i helfigur i naturlig storlek över hela min kropp?
Ska jag köpa ett paket grillkol på macken och envetet hoppa på det så att jag till slut kan ge dig historiens största diamant?
Ska jag med terrorhot tvinga NASA tillverka raketer som stoppar jordens rotation för att kunna skänka dig en evig solnedgång?
Ska jag ge oss barn att fylla en kontinent?
Ska jag smeka din kind tills det börjar lukta bränt?
Ska jag fixa hem tre, fyra kilo amfetamin, så jag för alltid orkar vaka över din sömn?
Ska jag, efter att ha låtit dig flyga iväg i en hyrd helikopter över vårt kvarter, slita mig själv i stycken, ta alla kroppsdelar upp på taket och med dessa sedan skriva, så du kan läsa det från helikoptern; ”Jag älskar dig”?
Eller, ska jag bara gå ut i köket en måndagmorgon, sätta mig mittemot dig, ta din hand och sedan vara din för evigt.

© August Lindmark 2005

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s