Trappuppgångar, SUS och ett par med rasistiska åsikter

Idag satte jag igång. Gårdagens inlägg på FB hade lett till lite kommentarer som jag började med att svara på. Det tog ungefär fem minuter. Alltså 3 ggr 5, 15 minuter på aktionskontot. Tillsammans med de tio minuter jag höll på igår så var jag då uppe i 45 min.

Sen sattes jag nästan direkt på prov genom ett definitionsmässigt avgörande.
I morse följde jag med min vän Magnus till partiexpeditionen för att hämta tidningarna jag tänkt dela ut under dagen. Vilket ledde till att jag stod och pratade med honom i säkert tio minuter. Frågan var då om jag ökat aktionsskulden med 30 min. Men, jag tänkte efter och så vitt jag kan minnas så pratade vi om artiklar vi ska göra till webbtidningen Vardagens politik. Och då tidningen å ena sidan mest läses av redan invigda, men ändå är en typ av utåtriktad verksamhet bestämde jag mig för att det ska betraktas som neutral tid. Varken plus eller minus alltså. Protestera gärna om ni tycker det är fusk.

Mellantid alltså 45min aktion.

Sen till nästa problem. Det visade sig att tidningen Vänstern i Malmö inte kommit från tryck än. Min plan om att dela ut den höll alltså inte. JAg var frestande nära att då skjuta upp det hela. Särskilt eftersom jag då ännu inte slagits av tanken att jag skulle blogga om det hela och därför inte kände nån press utifrån. Men, jag gjorde inte det, gav upp alltså. Istället fick jag med mig en bunt av Kriskommissionens folder. Jag omdirigerade mig själv från Triangelns tågstation till Skånes universitetssjukhus, SUS.
På väg ut från hemmet så bröt jag en barriär jag tidigare haft svårt att bryta. Jag delade ut foldrarna i mina grannars brevlådor. Fånigt nog blev jag lite högpulsad av det hela. Det är nåt i det där att krympa sin privata sfär som kan vara jobbigt. Vet att jag inte alla dagar är lika kaxig och då är det skönt att ha frizoner från allt som inte är helt privat. Men men, så blev det ändå.

Sen tog jag mig till SUS. Och efter några trevande första minuter måste jag säga att dela ut material som handlar om att folk ska få dela med sig av sitt missnöje med den Skånska sjukvården var lite som att ha hand om godisutdelning på ett barnkalas. Inte riktigt, men ni fattar.
Flera stycken gav mig kommenterer som ”ja där finns det ju en hel del att säga” och många verkade glada över foldern. Vilket fyllde mig med entusiasm. Som iofs inte vara mkt mer än tjugofem minuter. Sen tänkte jag att det räckte. Jag har märkt när jag motionscyklar att den gamla devisen ”den bästa träningen är den som blir av” verkligen är sann. Och därav lärt mig att man ska hålla saker korta och lustfyllda om man vill börja göra dem regelbundet. Jag började därför bege mig hemåt och delade ut lite på vägen. Då jag möttes av ett par som gärna tog emot foldern men sen sa ”Men när ska ni börja göra Sverige svenskt igen då?”.
Jag förklarade ganska glatt att jag trivdes utmärkt med hur Sverige såg ut idag i den frågan, men att jag tyckte att probleman handlade om ökade inkomstklyftor och så vidare. Och det fina var att efter fem minuter med dem, de ville inte riktigt gå, och de lyssnade ändå på vad jag sa så jag såg heller ingen anledning att avsluta, så gick de därifrån med foldern i nävarna och verkade ganska glada över att ha fått diskutera politik på trottoaren.

Jag avslutade med att ta en sväng i kvarterets trapphus och dela ut de foldrar jag hade kvar, det tog väl ca tio minuter. Halvvägs kom jag också över ingenreklambarriären. Jag tänkte att det inte kunde vara det här människor menade med reklam och att alla måste få en chans att klaga på sjukvården under organiserade former.

Slutligen jobbade jag med en artikel idag. Funderade på hur jag ska klassa det också. Men jag landade i samma slutsats som när jag diskuterade artiklarna med Magnus, jag nollställer det så länge.

Svårigheter under dagen
Det var som vanligt lite jobbigt för mig i början att dela ut flygblad. Känner mig alltid lite personligt hånad när folk säger nej. Är ju en usel försäljare. Men det lättade efter ett tag. Jag börjar lära mig att nyckeln är att inte bli alltför personlig, att säga ”Medborgarnas åsikter” ist för ”din åsikt” tex. Det gör att det känns mindre jobbigt att få ett nej eller bli ignorerad.

Positivt under dagen
I huvudsak mkt positiv upplevelse. En helt ny politisk upplevelse där jag direkt kände att jag nådde personer jag aldrig når annars.
Jag känner mig som en gigantisk politisk oskuld, lätt naiv när jag sammanfattar. Men det är ju också helt rimligt. Det är ju exakt så grön jag är på sånt här. Men det gör ju också att jag blir upprymd på ett mkt peppande sätt när jag genomfört det jag förutsatt mig.

Resultat
Diskussion och inre arbete
15 min
Utåtriktat arbete
50

Aktion kvar till 1/3förhållandet:
-5 min

Jag ligger på plus efter första dagen. Hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s