Dum i huvudet

Idag var det mitt livs första skolterminsavslutning som förälder. Det var fint.
Det testade också återigen mina definitionsramar. För föräldrar jag känner och är vän med pratar väldigt mycket politik. Och då skulle man kunna säga att vi borde dela ut flygblad istället. Men, jag får ge mig även här och tolka regeln till min egen fördel. Jag säger ist att även politik är en umgängesform, och är den det så räknas det inte in i mitt tidsexperiment. Annars går det åt skogen direkt med det.

Efter avslutning begav jag mig till partiexpeditionen för att hämta lite fler Kriskommissionsfoldrar (ni kan fö följa Kriskommissionen på FB). Jag lyckades ju chockerande nog göra av med alla jag hade igår.
Sen begav jag mig återigen till SUS och delade ut. Idag hade jag inte druckit kaffe innan, så jag kände mig lite skörare än jag gjorde igår. Men i stort sett gick det bra. Några män som gärna ville visa att Vänsterpartiet verkligen inte var något för dem, men återigen några som var glada över att få foldern. Det som är tydligast är att många är tveksamma på reflex att ta emot något, att det känns som reklam. Men när de hunnit höra min lite krångliga mening ”Hej, Kriskommissionen samlar in berättelser från medborgarna om hur de upplever den skånska sjukvården just nu” (borde gå att effektivisera, jag vet), så stannar en hel del till och tar emot och säger tack. Det känns alltid fint. Flera sjukhusanställda sa att de redan hade läst, en läkare stannade till och sa ”det är bra det här ni gör”. Klart uppmuntrande.

Verkar också kunna räkna in en röst i nästa val.
På väg bort från området träffade jag en man som berättade att han var hemlös sen tolv år. Han hade bara röstat en gång. För några år sen då hans pappa dog och han bestämde sig för att hedra honom genom att liksom pappan alltid gjort rösta på sossarna. Men nu sa han att han bestämt sig för att rösta igen, på Vänsterpartiet. Han berättade också om att han just fått tillottat en Bostadförstlägenhet som han skulle få flytta in i i januari. Vilket han helt klart var mkt glad över.

Så, hur länge höll jag på? Jo trettiofem minuter. Och ihop med gårdagens plus på fem minuter kom jag för ett tag sen hem med plus fyrtio minuter. Succé. Trodde jag. Tills jag kom och tänka på att jag bloggade igår. I trettiofem minuter. Idiot!
Jag har i en kullerbytta i huvudet försökt tänka bort bloggtiden, men det är inte okej. Hela idén med projektet är ju att jag ska lägga mindre tid vid datorn och mer ute i aktion. Och så är det första jag gör när jag inleder projektet att börja blogga. Alltså förtjänar jag dagens rubrik. Det här betyder att jag tyvärr måste minska bloggandet nästan innan jag kommit igång. För tanken är inte att jag ska börja lägga tre timmar om dagen på politisk aktivitet. Det är inte idén. Idén är att jag ska lägga ungefär lika mkt tid som jag gjort tidigare, men ändra proportionerna. Alltså väck med skärmtid.
Jag kommer därför hädanefter bara skriva dagliga rapporter om tidsåtgång och hur jag ligger till. Och sen så ska jag försöka skrapa ihop så mkt aktionstid att jag en gång i veckan kan skriva lite längre om upplevelserna och hur det går för mig.
Och jag slutar skriva nu. För tiden går.

Aktionsskuld efter gårdagen:
-5 minuter före korrigering. Men sen tillkom 35 min blogg igår som jag inte redovisade. Alltså hamnar jag plötsligt på 100 min aktionsskuld. Illa.

Idag:
Blogg 15 min

Flygbladsutdelning:
35 min

Sammanlagd aktionsskuld:
110 min.

Suck och pust. Vi hörs om några dagar.

1 tanke på “Dum i huvudet

  1. Men August – du får inte vara så elak mot dig själv! Kanske kan du räkna blogtiden som ”halv” aktionstid? Eller så räknar du ett par minuter plus för varje läsare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s