Våga lära!

Vi lever i en tid då Stefan Löfvens mål för Socialdemokratin om en arbetslöshet på någonstans mellan 4 och 5% benämns som radikal och ogenomförbar.
Samtidigt sätter formuleringen av målet fokus på att vi har en regering som inte ens har ett uttalat mål för en sänkt arbetslöshet. Istället är arbetslösheten något som, kanske, löser sig om vi låter dem dribbla vidare med det finanspolitiska experimentet som kallas privatiseringar.

Jag är övertygad om att det är en tid där vi tillsammans måste anstränga oss för att förstå bättre.

Var och en av oss behöver lära oss att Cyperns kris inte beror på att cyprioterna legat på playan. Den beror på Cypriotiska bankers affärer med grekiska banker. Som gjort affärer med tyska och franska banker som spekulerat bort miljarder. Och nu vill att den vanlige cypriotiske löntagerna ska betala för deras misstag.

För först när vi förstår hur det där går till kan vi tillsammans ta oss ur de högerekonomers som idag beskriver och definierar verkligheten grepp.
Först då kan vi genomskåda att mycket av det vi idag får presenterat som förklaringar egentligen bara är de allra, allra rikaste världsmedborgarnas propaganda.

Så. Våga fråga! Våga framstå som dumma! Våga tro att de som säger sig veta egentligen bara försöker gynna sig själva! Våga ta er ur en ekonomisk tvångströja som är både grymt orättvis och helt onödig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s